Descriere
Procedura HACCP igienizare bucatarie (utilaje si ustensile) reprezintă un aspect esențial în asigurarea siguranței alimentare în unitățile de alimentație publică. Această procedură are ca scop prevenirea și controlul riscurilor asociate contaminării alimentelor în toate etapele procesului de preparare și manipulare a hranei.
În cadrul acestei proceduri, se pun în aplicare o serie de măsuri și reguli stricte de igienizare a bucătăriei. Acestea includ curățarea și dezinfectarea periodice a suprafețelor, echipamentelor și ustensilelor folosite în procesul de preparare a alimentelor. Pentru a asigura eficacitatea acestui proces, se folosesc produse și substanțe de curățare adecvate, precum și tehnici specifice de spălare și sterilizare.
Procedura HACCP igienizare utilaje si ustensile de lucru, se poate aplica pentru urmatoarele domenii:
- Reguli de igiena în restaurante
- Procedura operationala HACCP in fast-food-uri, cantine si catering-uri
- Ghid bune practici igiena in alimentatia publica
PROCEDURA CONTINE SI DOUA ANEXE:
Anexa 1 Evidenta igienizare ustensile de lucru;
Anexa 2 Evidenta utilaje si echipamente de lucru







Recenzii
Nu există recenzii până acum.