Descriere
TRASABILITATEA IN LABORATOARE SI ETICHETAREA ALIMENTELOR DE COFETARIE-PATISERIE
Trasabilitatea in laboratoare – conform ISO 8402 se referă la urmărirea istoriei, aplicabilității și locației unei entități prin înregistrările de identificare. Dacă entitatea se referă la un produs atunci trasabilitatea se referă la:
Originea materialelor și părților care intră în componența acestuia; Istoria procesării produsului; Distribuția și locația produsului după livrare.
Această abordare este esențială pentru respectarea normelor HACCP și pentru asigurarea unei corecte etichetări a produselor alimentare.
Viziunea consumatorului asupra trasabilității produselor agro-alimentare este una care pune accent pe transparența pe lanțul alimentar. Consumatorii doresc să știe originea ingredientelor și modul de producție, inclusiv tratamentele folosite. Ei cer de asemenea încredere că alimentele consumate sunt în realitate ceea ce pretind și că sunt sigure. Sistemele de control alimentar trebuie să funcționeze corect pentru a satisface aceste cerințe, iar consumatorii doresc să poată verifica ușor, personal sau prin intermediul asociațiilor, toate cele menționate anterior.
Procedura privind trasabilitatea si etichetarea alimentelor unitatile tip – laboratoare de patiserie-cofetarie – se refera la modalitatea de receptie a materiilor prime de origine animala si non-animala, urmarirea loturilor de materii prime in procesul de productie, precum si livrarea produselor finite direct catre consumatorul final si/sau catre alte unitati de desfacere.
Acesta include o procedură privind trasabilitatea și etichetarea produselor alimentare, precum și documentele conexe, cum ar fi Anexa-1-Registru-evidența-intrării-materiilor-prime, Anexa-2-Registru-monitorizare-a-loturilor-de-ambalaje, Anexa-3- Raport de productie si Anexa 4 – Model de declaratie de conformitate care se elibereaza la fiecare livrare de produse finite.







Recenzii
Nu există recenzii până acum.